Почавши вторгнення на територію України, росія “вистрілила собі в ногу”, втрачаючи ринки нафти та газу

Прискорений розвиток технологій зрідження та транспортування природного газу не вийшов би на новий рівень надоборотів, якби не потреба заміщення рашистського газу, рішення про яке було ухвалене Європою після вторгнення орків на території України.

Катарська QatarEnergy підписала угоду про партнерство з французькою TotalEnergies з метою розширення North Field East – найбільшого у світі проекту з виробництва ЗПГ, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Проект включає шість ліній ЗПГ, які збільшать потужності Катару зі зрідження з 77 мільйонів тонн на рік до 126 мільйонів тонн на рік до 2027 року. Угода зміцнить позиції Катару як найбільшого експортера ЗПГ, що на фоні відмови від російського газу подарує нові можливості для розвитку та диверсифікації економіки.

Водночас Європа отримає можливість компенсувати втрати у довгостроковій перспективі і навіть залишитись у плюсі: міністр енергетики Катару Саад аль-Каабі зазначається, що тепер Європа займе половину ринку проекту.

Підпишись на наш Facebook DroBro7/24 Допомогти нашим ЗМІ легко. Це активність в соцмережах (підписка, вподобайка, репост, коментар). Підтримайте наші групи.
Разом до перемоги!!!

Крім цього, західні енергетичні гіганти (Total, Exxon, Shell, Eni та Chevron) запропонували Qatar Energy можливість інвестувати у цінні активи, якими вони володіють за кордоном. Європа шукає рішення на азіатських ринках, який завдяки вторгненню рашистів на території України став безальтернативним майданчиком, що привертає увагу.

“І все ж таки головна відмінність підходів полягає в тому, що Європа має як гроші, потужності і можливості, так і гарантії з перспективами, а російська сторона, на жаль, не має нічого значного або чогось, що перебило б пропозицію з боку Брюсселя “, – зазначають автори російського аналітичного телеграм-каналу “Закулісний шептун”.

Від admin