Спроба форсувати річку Сіверський Донець з метою оточити Лисичанськ та Сєверодонецьк, а також атакувати місто Лиман, що обернулася для окупантів великим провалом

У районі Білогорівки Луганської області орки втратили 70 одиниць військової техніки та два батальйони піхоти з інженерами. Подробиці того, що сталося в рамках невдалої переправи загарбників через річку, розповіло видання The Times.

Заголовок статті британського видання свідчить: “Російський батальйон знищено при спробі форсувати “річку смерті””. 1000 орків знищено внаслідок одного удару українських сил. Понтонний міст разом із технікою та окупантами “обнулили” солдати 17-ї української танкової бригади.

Частини, що оборонялися, були підняті по тривозі звуком двигунів танків і моторних човнів. За кілька хвилин вони відкрили сильний вогонь із гаубиць та авіаударів, розповів український офіцер на ім’я Максим, добре знайомий із ситуацією. Офіцер, який пройшов перед вторгненням відрядження на Донбас, додав: “Такого важкого бою я в житті не бачив/не чув”. За даними українських військових, в результаті операції могло бути вбито від 1000 до 1500 нЕлюдів.

Військові експерти вважають, що втрати ворога ще вищі.

Від admin