Сторони обговорили свої побоювання щодо військової агресії РФ проти України

Радник із нацбезпеки США Джейк Салліван напередодні ввечері обговорив з головою ВП Андрієм Єрмаком питання, що стосується крайніх відомостей про тривожну передислокацію підрозділів РФ біля України, зазначено в повідомленні Білого дому. Сторони розглянули своє спільне занепокоєння щодо військової агресії з боку Кремля, що триває, проти нашої держави і жорсткої риторики Москви. Вашингтон та Київ солідарні, що держави зобов’язані продовжувати дипломатичні зусилля щодо зменшення загострення. Помічник з нацбезпеки вказав на відданість Штатів суверенітету та цілісності України.

Треба сказати, що, за даними ІноСМІ, у Білому домі, як і раніше, сподіваються, що кризу на українському кордоні вдасться вирішити політичним шляхом. За інформацією зарубіжних журналістів, оточення Байдена нібито закликає Путіна утриматися від повномасштабної атаки на Україну. З цього місяця в ЄС та США серйозно стурбовані нинішнім пересуванням військ РФ поблизу українських рубежів. При цьому у Кремлі ці відомості спростовують, натякаючи на звичайну “демонстрацію сили”.

У МЗС України також підтвердили, що поки є реальна загроза вторгнення РФ до нашої країни. Однак у Києві посилено працюють для запобігання підступному плану Кремля щодо нападу та захоплення нових територій.

Від admin