Президент США Джо Байден після зустрічі з главою Кремля Путіним в Женеві поспілкується з пресою поодинці

Саміт президента США Джо Байдена з главою Кремля Володимиром Путіним, запланований на 16 червня в Женеві, не передбачає спільного підходу лідерів двох держав до преси після закінчення переговорів.

Господар Білого дому має намір поспілкуватися з журналістами на одинці. Про це пише Reuters з посиланням на заяву представника американської адміністрації. За словами співрозмовника агентства, президент США вважає такий формат прес-конференції найбільш правильним для спілкування з “вільною пресою”.

Під час цієї бесіди Байден має намір розповісти про теми, порушені на Саміті, і інші подробиці переговорів. У Білому домі також заявили, що очікують “прямого і відвертого” діалогу від американо-російської зустрічі на вищому рівні.

У Кремлі вже встигли відреагувати на намір американського лідера поодинці поспілкуватися з пресою після зустрічі з президентом РФ. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив в коментарі РІА “Новости”, що російська сторона повідомлена про рішення Вашингтона. Він назвав це звичайною практикою господаря Овального кабінету і нагадав, що Байден не став проводити спільну прес-конференцію з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном під час візиту в Лондон. Пєсков уточнив: Путін також поговорить з журналістами окремо після завершення переговорів.

Від admin