Вперше в історії Канада може передислокувати частину винищувачів CF-18, які базуються в Румунії

Канадський уряд розглядає можливість розміщення своїх військ на території України, щоб запобігти новій загрозі вторгнення з боку російських терористыв. Про це сьогодні, 25 листопада, повідомило найвпливовіше видання Канади The Globe and Mail, передає DroBro.

Йдеться про два варіанти посилення військової місії Канади, які розглядає новопризначена міністр оборони Аніта Ананд. За даними журналістів видання, Канада розглядає можливість більшого розгортання власних Збройних сил в Україні, включно з розміщенням сотень додаткових військовослужбовців для підтримки угруповання канадських солдатів, які вже перебувають в Україні з навчальною місією.

Більше того, вперше в історії Канада може передислокувати частину винищувачів CF-18, які базуються в Румунії. Канада також розглядає переміщення військового корабля до акваторії Чорного моря. Посилаючись на два джерела, знайомі з ходом обговорення, The Globe and Mail повідомила, що Канада розглядає можливість посилення своєї військової місії на території України на фоні дебатів про те, чи можуть додаткові сили НАТО утримати президента Росії Путіна від подальшої агресії проти України.

Як повідомляє газета, будь-яке підкріплення означатиме послання Путіну, який уже вдруге 2021 року підняв тривогу, зосередивши війська та техніку поблизу кордонів своєї країни з Україною. Українські офіційні особи побоюються, що нинішня військова ситуація може віщувати повторення дій Росії, які призвели до окупації Криму Москвою у 2014 році.

Нарощування російських сил біля кордону з Україною відбулося відразу після того, як міністр оборони США Ллойд Остін здійснив поїздку країнами Чорноморського регіону, зупинившись у державах-партнерах НАТО, Україні, Грузії та повноправному члені Альянсу Румунії, щоб висловити солідарність і заручитися більшою підтримкою у протистоянні. з Росією у регіоні.

Від admin