Повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну може коштувати життя близько 50 тисячам цивільних

Якщо Росія піде на масштабне вторгнення військ РФ в Україну, втрати обчислюватимуться десятками тисяч. Про це повідомило видання The Washington Post із посиланням на розрахунки американської розвідки. Ці цифри були передані американським законодавцям та партнерам у Європі.

За даними розвідки, на сьогодні РФ сконцентрувала на українському кордоні близько 70% сил, необхідних для великого вторгнення. І РФ не зупиняється, передає DROBRO. За останні два тижні кількість батальйонних тактичних груп на західних рубежах РФ зросла з 60 до 83. Ситуація викликає серйозне занепокоєння. За оцінками, повномасштабне вторгнення буде дуже кровопролитним. Втрати української армії, заздалегідь, становитимуть від 5000 до 25000 осіб, а цивільних – набагато більше.

“Втрати серед мирного населення можуть досягти 50 000 осіб”, – пише видання.

Примітно, що, на думку розвідки, у Кремлі ще не ухвалили остаточного рішення щодо того, кинути війська на вторгнення чи ні. Не виключається, що влада РФ може обрати інші варіанти. “Зростаюча кількість і можливості сил РФ поблизу України можуть свідчити про те, що вікно для дипломатії закривається”, – повідомили у WP.

Варто зазначити, що у Кремлі категорично заперечують плани щодо окупації України. Після загроз застосування військової сили влада РФ різко змінила риторику на менш агресивну. Наприклад, посол РФ у США Анатолій Антонов днями заявив:

“Росія не має наміру ні на кого нападати, це невигідно”.

Думки експертів щодо військової активності РФ біля українських кордонів розділилися. Частина вважає, що має місце повноцінна підготовка до вторгнення. Інші впевнені, що РФ лише намагається натиснути на Київ та Захід загрозою війни, а вторгнення не планує.

Від admin