Унікальна зброя C-UAS вже на Донбасі

Військовим ООС привезли унікальний “бластер” проти дронів ворога

Волонтери купили для українських військових рушницю C-UAS, призначену для знищення ворожих дронів.

Українські військовослужбовці отримали унікальну зброю для боротьби з безпілотною авіацією РФ. Мова про рушницю C-UAS. Про це у Facebook повідомив один із засновників волонтерської організації “Народний тил” Олексій Сіхарулідзе, передає DroBro.

“Це нарешті трапилося. Сьогодні (7 грудня – ред.) передали дорогу рушницю, яка допоможе нашим у боротьбі з ворожими коптерами”, – написав волонтер.

Він підкреслив, що ця рушниця C-UAS дуже потрібна бійцям ООС в умовах сучасної війни, коли ворог активно використовує дрони для розвідки, корекції вогню та завдання ударів.

“Зброя, яка захищає життя. США прийшли до неї, коли зазнавали великих втрат особового складу в Іраку та Сирії у 2017 році”, – повідомив Сіхарулідзе. Він наголосив, що такими рушницями має бути оснащений кожен підрозділ на передовій.

Унікальна зброя C-UAS вже на Донбасі

DroBro: Технологія C-UAS розшифровується як “countering unmanned aerial systems”, тобто “опір авіаційним безпілотним системам”. Вона поєднує у собі можливості лазерних та мікрохвильових установок для боротьби з БПЛА.

Варто зазначити, що Росія активно застосовує на Донбасі свої безпілотники, зокрема “Орлан-10”. Вони використовуються для розвідки, коригування вогню та навіть скидання снарядів на позиції ЗСУ та мирні населені пункти. При цьому Москва ігнорує той факт, що робота іноземних БПЛА на Донбасі заборонена Мінськими угодами, за виконання яких на словах так обстоює російська влада.

Від admin