Незабаром Україна може отримати великий пакет військової допомоги від Словаччини

Словаччина готується поставити Україні винищувачі “МіГ-29”, а також танки. Таку заяву зробив словацький прем’єр-міністр Едуард Хегер, виступаючи разом із чеським колегою Петером Фіалою на телебаченні, передає СТ24.

Деталі майбутньої військової допомоги глава уряду озвучувати відмовився, зазначивши, що відмовився на прохання Києва:

“Не хочу докладно говорити про це, тому що Україна також просила нас не вдаватися до деталі”, – сказав Хегер.

Обидва прем’єри підтвердили інформацію, що з вересня Чехія почне допомагати Словаччині у захисті її повітряного простору від можливої ​​агресії. Це триватиме близько року, доки країна не отримає замовлені в США винищувачі F-16.Очевидно, допомога словакам знадобиться, оскільки частину їхньої бойової авіації буде передано українській армії.

Прем’єри в інтерв’ю висловили захоплення тим, як мужньо Україна бореться з рашистами. Вони заявили про “всі передумови” майбутньої перемоги Києва у цій війні. “У них має бути зброя, щоб вони могли боротися за свою незалежність, нашу безпеку та нашу свободу. Вони борються за нас”, – заявив чеський прем’єр Фіала.

Він також уточнив, що Чехія допоможе навчати українських військових. Згідно з чутками, Словаччина передасть Україні аж 12 винищувачів “МіГ-29”. Бойова авіація допоможе українській армії різко збільшити свої можливості на полі бою, а також по можливості убезпечити небо.

Підпишись на наш Facebook DroBro7/24 Допомогти нашим ЗМІ легко. Це активність в соцмережах (підписка, вподобайка, репост, коментар). Підтримайте наші групи.
Разом до перемоги!!!

Важливо, що українські льотчики вже вміють працювати із МіГ-29. Вони зможуть виконувати бойові завдання відразу після постачання винищувачів.

Довідка: МіГ-29 – багатоцільовий винищувач четвертого покоління радянського виробництва. Він призначений для знищення керованими ракетами та вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей, а також для ураження наземних цілей із застосуванням некерованих засобів ураження. Вартість одного винищувача “МіГ-29” становить близько $22 млн.

Від admin