У той час як деякі продукти лікарі рекомендують виключати з раціону, Інші потрібно додати через їх здатності знижувати рівень глюкози в крові. Одним з них є женьшень, інформує DroBro.
Вчені встановили, що женьшень знижує цукор в крові вже через 30 хвилин після їжі. До такого висновку фахівці прийшли в ході восьмитижневого дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Journal of Medicinal Food. Експеримент завершили 24 людини з діабетом другого типу.
Всі учасники були розділені на дві групи. Одна з них щодня вживала 3 г екстракту женьшеню, а інша-плацебо. У підсумку вчені виявили, що при вживанні натщесерце женьшень значно знижував рівень глюкози в крові після їжі. “Ці дослідження показують, що екстракт американського женьшеню ефективний і безпечний в якості додаткового засобу при лікуванні діабету другого типу”, – заявили вчені.
Крім цього, було встановлено, що екстракт рослини знизив рівень глікованого гемоглобіну і систолічний артеріальний тиск. Проте фахівці підкреслили, що для підтвердження отриманих результатів необхідно провести більш масштабні дослідження.
17 листопада в квартирі на вул. Грушевського поліцейські виявили тіло 39-річної жінки з ознаками насильницької…
До 31 збільшилася кількість загиблих внаслідок російського удару по Тернополю 19 листопада: рятувальники знайшли ще…
Захід відбудеться завтра, 22 листопада – його організовують ветеранські організації за ініціативи десантника 80-ї ОДШБ…
Чергова скорботна новина прилетіла до нашої громади з фронту – підтвердилась загибель ще одного захисника…
Глава Білого дому передав Києву проект США щодо припинення війни в Україні, однак у Москві…
Під час захисту України від ворога загинув дрогобичанин Микола Яворський. Воїн захищав Україну у складі…